Krtkův dort


Krtkův dort



Těsto:
- 3 žloutky a 2 bílky
- 100 g ovesné mouky (může být i jiná- špaldová)
- 3 lžíce kakaa
- 1 odměrka proteinu (kdo nemá, nahradí 30 g mouky)
- sladidlo dle chuti (já používám stolní tabletové, může být i med nebo jiné)
- 1/2 prášku do pečiva
- 20 g kokosu
-voda/mléko na zředění



Náplň:
- 2 tvarohy
- 1 odměrka proteinu (kdo nemá, nahradí jiným sladidlem dle chuti)
- 1 bílek
- 20 g kokosu
- troška vody/mléka na zředě
- libovolné sladidlo
- 2 banány
- kakao na dozdobení





Postup:


Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, kakaem, proteinem, práškem do pečiva, kokosem a dle konzistence přidáme vodu/mléko a poté dosladíme. Těsto by mělo být řídké. Vmícháme 2/3 bílků. Těsto vylejeme do pečícím papírem vyložené dortové formy a pečeme cca. 20 min. na 200°C. Mezitím si připravíme krém z tvarohů, proteinu, kokosu, sladidla a poté vmícháme zbylou část bílků. Můžeme zředit trochou mléka/vody, ale opravdu jen trošku, krém musí být tuhý! Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hotový korpus necháme vychladnout a poté jemně lžičkou vydlabeme vnitřek těsta tak, aby nám zůstalo dno a okraj korpusu (vytvoříte takovou misku). Vydlabané těsto dáme bokem a vnitřek korpusu vyklademe nakrájenými banány a navrstvíme tvarohovým krémem. Na závěr celou tuhle tvarohovou hroudu posypeme rozdroleným vydlabaným těstem a posypeme kakaem. Necháme odležet do dalšího dne v lednici.


Komentáře

Oblíbené příspěvky