Dýňový cheesecake bez cukru

Dýňový cheesecake bez cukru



Krusta

-plechovka červených fazolí
-1 vejce-odměrka proteinu (já používám sojový, tentokrát jahodový)
-2 lžíce kakaa
-špetka skořice
-2 lžičky rozpustné kávy
-100 g kokosu nebo mletých mandlí
-trošku vody
-sladidlo dle chuti (stévie, med..)



Náplň:


-2 oddtučněné tvarohy

-odměrka proteinu
-půl kila upečené a rozmixované dýně hokkaido viz pozn. dole
-sladidlo dle chuti (já používám stévii)
-2 vejce

Postup:


Nejprve smícháme ingredience na základ cheesecaku tzn. opláchnuté a rozmixované fazole, vejce, kakao, skořice, protein, sladidlo dle chuti, oříšky a kávu. Těsto musí být tuhé, aby se dalo vytvarovat do formy. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto tvarujeme na dno a stěny formy. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca. 10 min. Mezitím připravíme náplň. Smícháme tvarohy s proteinem, přidáme vejce, sladidlo a rozmixovanou upečenou dýni hokkaido. Nalejeme do středu rozpečené krusty a pečeme asi dalších 40 min. Upečený dort poznáme dle tvarohu, který začne na povrchu praskat. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout přes noc. Pozn. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka, nakrájíme na malé kousky a pečeme v troubě.






Komentáře

Oblíbené příspěvky